Home
C4ET Nieuws 032017 PDF Afdrukken

Onze laatste nieuwtjes
ons Europees project in de kijker:

Citizens for Energy Transition (C4ET) 

Eerste resultaten van het project : eerste tools en publicatie van het pedagogisch programma  

Het C4ET project, ondersteund door het Erasmus+ programma van de Europese Commissie, heeft als doel de Europese burgers bewust te maken van de energievraagstukken door een geïntegreerde educatieve benadering te ontwikkelen die voor iedereen geschikt is. Het uiteindelijke doel is ervoor te zorgen dat individuen een rechtstreeks verband leggen tussen de wereldwijde uitdagingen van de energietransitie en hun dagelijks leven, zodat ze hun levensstijl en hun keuzes als consumenten kunnen aanpassen.  

In deze context wil het consortium 30 innovatieve, duurzame en pedagogische instrumenten creëren, die afgestemd zijn op verschillende sleutelthema's in verband met de energietransitie. Er werd een gedetailleerd pedagogisch programma uitgewerkt om de ontwikkeling van deze instrumenten te begeleiden. Dit document werd openbaar gemaakt om ideeën en benaderingen voor de sensibilisering en verbetering van de kennis van volwassen Europese burgers over de energiekwesties, uit te wisselen.  

Meer informatie over het project? Bekijk dan de laatste newsletter van het project en het pedagogisch programma, beschikbaar op de website van het project hier (in het Engels en het Frans).

 

 Met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Leefmilieu Brussel

© Homegrade asbl vzw


Powered by Curbain.be